Monday, March 30, 2009

NO. 8, MARCH 2009



RAPPORTEN FRA JERNBJERGET

(2004)

Report From Iron Mountain er et stykke rammende, foruroligende og tidløst politisk satire. Eller et lækket regeringsdokument forklædt som satire, alt efter hvem man spørger. Om den er ægte eller ej, er ikke det vigtigste. Her er historien om RFIM.


Af Rasmus Folehave Hansen


Baggrund

For ikke så længe siden sad jeg og klikkede rundt i forlaget Loompanics’ internetkatalog, som i øvrigt varmt kan anbefales. Her finder man bøger om så nyttige emner som forfalskning af i.d., fremstilling af methamfetamin eller hvordan man starter sit eget land. Blandt titlerne lagde jeg især mærke til én: Everything You Know is Wrong af Russ Kick. Forestil dig hvad bogen handler om, og forestil dig nu at du lever i en verden, hvor den nyhedsstrøm du opbygger meninger og tager stilling ud fra, er tilpasset nogle enkelte interessegruppers behov. Du bliver holdt på en need-to-know basis, og som man siger på engelsk; you don’t need to know. Den amerikanske professor i lingvistik, Noam Chomsky, skriver:

”…det verdensbillede der præsenteres for offentligheden har kun den fjerneste lighed med virkeligheden. Sagens kerne er begravet under konstruktion på konstruktion af løgne.”

Officielt eksisterer censur ikke i den fri presse, men ved at øve indflydelse i de indledende faser af nyhedsstrømmen, kan de som har viljen og magten til det, bestemme hvilke sager der overhovedet skal tages op af medierne. Ensretningen er så total, at det bliver sværere og sværere at tænke selvstændigt, at gå mod strømmen og ytre sig uden for den fastlagte diskurs. Det er her, krig bliver til intervention eller konflikt, hvor modstandskamp bliver til terrorisme og dissens bliver til konspirationsteori. Denne ensretning af masserne er kun en del af det store billede; en almægtig elites ambition om uanfægtet verdensherredømme. Alle væsentlige historiske begivenheder følger planen nøje; intet overlades til tilfældigheder. Krig er ikke den yderste konsekvens af diplomatiske eller politiske konflikter, men nøje tilrettelagte begivenheder der tjener et formål som kun kan overskues af dem der sidder i toppen af den pyramideformede struktur. Men der findes en disciplin som bevæger sig uden om den mediestyrede diskurs, en disciplin som er dedikeret til at sammenkæde verdenshistoriens mørkeste begivenheder til et alternativt, dystopisk verdensbillede. Denne disciplin kaldes konspirationsteori. Report From Iron Mountain er en brik i puslespillet. Der er mange brikker, og der er mere end fire hjørner.

Jernbjerget rapporterer

I 1967 udgav det Amerikanske forlag Dial Press en bog med den bombastiske titel Report From Iron Mountain on the Probability and Desirability of Peace. Den foregav at indeholde en rapport udarbejdet af en af Kennedy-regeringen nedsat kommission, the Special Study Group, bestående af topfolk fra forskellige akademiske discipliner. Kommissionens opgave var at vurdere de økonomiske, politiske og sociologiske aspekter af krig. De skulle se på muligheden for en verdenssituation uden væbnede konflikter og tage stilling til, hvorvidt en sådan situation overhovedet ville være ønskværdig.

Journalisten Leonard C. Lewin forklarer i forordet hvorledes han har fået rapporten af John Doe, en anonym professor i samfundsvidenskab på et større amerikansk universitet, som har siddet i kommissionen. Af samvittighedsgrunde, men uden sine kollegers samtykke har han valgt at offentliggøre rapporten.

RFIM er affattet i et nøgternt, værdiforladt sprog, som ikke lider under moralske kvababbelser, for eksempel når den konstaterer at krig er den primære drivkraft i samfundet, at krig ikke er en funktion af konflikt, men snarere at krigsapparatet holder sig i gang ved at accelerere eller ligefrem iværksætte konflikter. Rapporten behandler krig i to forskellige former; den aktive, åbenlyse form for krig som tjener nationale interesser gennem selvforsvar eller angreb. I denne kontekst er krig den vigtigste nationale markør, uden hvilken ideen om nationalstaten bliver absurd. Mere interessant er imidlertid rapportens behandling af krigens skjulte funktion. Ifølge RFIM er det et væsentligt, men ofte overset faktum at samfundets stabilitet og borgernes accept af regering og autoritet beror på tilstedeværelsen af en troværdig og tilstrækkeligt frygtindgydende trussel. Med andre ord, samfundets stabilitet bygger på frygt:

”Eksistensen af en accepteret ekstern fjende er nødvendig for det sociale sammenhold, såvel som for accepten af politisk autoritet. Truslen skal være troværdig, den skal være af et omfang der er proportionelt med det truede samfunds kompleksitet, og den skal synes at påvirke hele samfundet.”

Rapporten konkluderer at fred, om end ikke teoretisk umulig, ikke vil være gavnlig for et samfund der ønsker at forblive stabilt. Den stabiliserende funktion krigsapparatets astronomiske forbrug har på økonomien, vil ikke kunne erstattes tilfredsstillende. Som erstatning for krigens sociale kontrolfunktion, foreslår kommissionen en form for slaveri i moderne og eufemistisk form, baseret på tidligere raceundertrykkende systemer. Ydermere konkluderer den, at i tilfælde af fred, vil det være absolut nødvendigt for en statsmagt, der ønsker at bevare kontrollen med samfundet og befolkningen at konstruere et tilstrækkeligt truende fjendebillede.

Her kommer ideen om syndebukke ind i billedet. Traditionen går tilbage til det jødiske sonoffer, hvor ypperstepræsten projicerede alle samfundets synder over på en buk og sendte den ud i ørkenen til en sikker død blandt rovdyrene. Når denne idé føres helt til ende, kan den anvendes i konstruktionen af en ekstern fjende der skal skabe sammenhold gennem frygt, og til at identificere en indre fjende fra egne rækker som kan stigmatiseres og ofres på retfærdighedens bål. Den amerikanske psykiatriprofessor Thomas Szasz skriver i sin bog, Our Right to Drugs:

”I manglen på de sædvanlige årsager til at folk samles som nation, falder vi vanemæssigt tilbage på den mest primitive, men mest vedvarende basis for gruppesammenhold; at udpege syndebukke.”

Og med Randolph Bournes ord:

”Krig er Statens gode helbred. Krig sætter automatisk gang i de kræfter som kræver konformitet og passioneret samarbejde med Regeringen, så de kan presse de mindretal og individer til lydighed, der savner flokmentalitet.”

Lad os se på den amerikanske War on [some] Drugs, som på flere måder aktualiserer RFIM. The War on Drugs er et projekt der bæres af den velkendte amerikanske krigsretorik: Det vi ikke kan lide, som strider mod vore interesser, er fjenden, og fjender skal bekriges. Det åbenlyse problem i forhold til denne retorik, er at krigen ikke føres mod stoffer som sådan, men mod nogle mennesker der sælger og bruger nogle bestemte stoffer. Præcis som begrebet krig mod fattigdom kan vise sig at dække over en krig mod de fattige. The War on Drugs underminerer grundlovssikrede borgerrettigheder, den skaber beskæftigelse og afsætning af materiel, den maler et diffust fjendebillede via propaganda, den koster de amerikanske skatteydere 37 milliarder dollars årligt, og den kræver millioner af ofre. Som følge af denne demokratiets yderste konsekvens sidder cirka to millioner, hovedsageligt ikke-hvide mennesker i fængsel i USA. Heraf er næsten tres procent dømt for overtrædelse af narkotikalovgivningen. Den private fængselsindustri er en hastigt voksende sektor i USA. En industri som lever rigtig godt af the War on Drugs. Firmaet Wackenhut, der indtil for nyligt ejedes af Falck-koncernen, er et af dem. Eftersom fængselsfirmaerne skal konkurrere på det fri marked, skal fængslerne drives så billigt som muligt. Dette betyder for eksempel at fangerne sidder i deres celler 23 timer i døgnet, mens de afsoner deres obligatoriske minimumsstraffe på fem, ti eller femten år.

Er der en klokke der ringer?


Rapporten lever videre

Bogen pådrog sig en hel del opmærksomhed i pressen da den udkom. I lang tid blev det diskuteret om den var ægte eller ej, samt hvem der i givet fald havde bestilt og udarbejdet den. Den prominente økonom John Kenneth Galbraith satte sit gode navn og rygte bag rapportens autenticitet; journalister ringede til deres kontakter i Det Hvide Hus, som nægtede ethvert kendskab til rapporten, men uden at kunne afvise at den var bestilt af et af de andre regeringsorganer.

I 1972 syntes Lewin at spøgen havde varet længe nok. Han udsendte et officielt dementi, hvori han afslørede rapporten som et stykke veludført politisk satire.

Men historien om RFIM stopper ikke her. Den havde haft fem år til at cirkulere, blandt andet i de kredse hvor den blev taget dybt alvorligt og hvor Lewins dementi betragtes som et stykke misinformation, som damage control fra myndighedernes side. Bogen blev bootlegget af en amerikansk højreradikal organisation, The Liberty Lobby, og distribueret som et ægte, lækket regeringsdokument. Den kom til at indgå i det ideologiske bibliotek sammen med The Turner Diaries og De Ældste Vise af Zions Protokoller. Protokollerne er for jødedommen hvad RFIM er for USA: En sindrig plan for verdensherredømme efter del-og-hersk pricippet, udarbejdet af Det Store Råd Sanhedrin, jødedommens øverste autoritet. Protokollernes autenticitet er omdiskuteret, nøjagtigt som det er tilfældet med RFIM; nogle mener at den er skrevet i Rusland i slutningen af 1800-tallet som et led i smædekampagne mod det jødiske folk. Andre mener at Protokollerne er hvad den giver sig ud for at være; en jødisk elites hensynsløse plan for en ny verdensorden, skabt gennem krig og kaos.

Mød Anthony Grigor-Scott, kristen præst og bestyrer af websiden biblebelievers.org.au. Grigor-Scott repræsenterer mødet mellem radikal gammeltestamentlig eksegese og konspirationsteori; en sprængfarlig kombination. Jeg gengiver her et sammenklip af vores korrespondance.

Christian greetings in the precious Name of our Lord Jesus Christ.

Ordet konspirationsteori bliver brugt latterliggørende og hånligt. Det antyder at personer, der tror på at visse handlinger, udført af regeringer eller andre organisationer er del af en sammensværgelse, er paranoide, ude af balance og nogle man ikke bør lytte til. Men det, den brede offentlighed er blevet trænet til at acceptere som sandhed, historie, religion og traditioner, er selve konspirationen; en løgn. Det offentligheden er trænet til at se som konspirationsteori, viser sig derimod ofte at være sandheden.

Med hensyn til ægtheden af RFIM, holder jeg mig til Henry Fords kommentar til ægtheden af De Ældste Vise af Zions Protokoller. Han svarede: ”Det eneste jeg kan sige om Protokollerne, er at de passer med hvad der foregår. De er seksten år gamle og de har passet til verdenssituationen indtil nu.”

Hvis du læser den nøje tilrettelagte propaganda i aviserne, vil du opdage at de trusselsbilleder der anbefales i RFIM for at manipulere verdens befolkning, udgør dagens nyheder. For eksempel forurening af miljøet, kollisioner med kometer, rumvæsener, vandmangel, klimaændringer, huller i ozonlaget, udryddelse af arter, vedvarende krig for vedvarende fred, gældsslaveri, narkotika, fødselskontrol, fiktive fjender som den CIA-ansatte Osama bin Laden; Bush seniors tidligere forretningspartner, Saddam Hussein; Gaia-gudinden, humanisme, New Age religion, etc. Det som engang var nogle chokerende forslag, er nu virkelighed.

Yours sincerely in the love and service of our Lord Jesus Christ.

Your brother-in-Christ,

Anthony Grigor-Scott

Niels Bjerre Poulsen er lektor i amerikanske studier ved Handelshøjskolen i København. Vi mødes på Paludans bogcafé for at tale om RFIM og konspirationsteori i almindelighed. I modsætning til Grigor-Scott mener han at det meste konspirationsteori er noget uvederhæftigt bras; et virvar af cirkelbeviser og sløret logik.

Vi begynder ved det politiske klima i tiden omkring RFIMs tilblivelse:

NBP: I bogen the Pentagon Papers afslørede Daniel Ellsburg at man mere eller mindre havde forfalsket de nordvietnamesiske angreb i 1964 som førte til at den amerikanske kongres gav præsident Johnson frie hænder til at gøre hvad han anså for nødvendigt i Vietnamkrigen. Afsløringen af Pentagon Papirerne i 1970 og at der havde været en sådan lækage, gjorde Nixon paranoid, hvilket mundede ud i Watergate-affæren, hvor det kom frem at han havde ladet sine politiske modstandere aflytte. Efterretningstjenesternes rolle i sagen førte til indskrænkninger af CIA og FBIs beføjelser, de samme beføjelser som nu efter 11.september er blevet givet tilbage igen. Justitsministeren, John Ashcroft, foreslår nu en yderligere slækkelse af reglerne. Man kan sige at RFIM er et typisk produkt af det politiske klima der var i slutningen af 60’erne. Den var skrevet af venstrefløjsfolk som en joke, men ikke desto mindre ramte den åbenbart en nerve, eftersom Lyndon Johnson blev fuldstændig rasende og var parat til at tro at regeringen faktisk havde bestilt den rapport.

Hvad mener du om rapportens efter min mening vigtigste punkt; krigens politiske og sociale kontrolfunktion?

NBP: Personligt tror jeg ikke, at det forholder sig sådan. Ganske vist kan der være noget rigtigt i, at krig er et stort beskæftigelsesprojekt der kan motivere udenrigspolitikken, men jeg synes også, at det er en meget mekanisk opfattelse der ikke tager højde for moralske spørgsmål. Jeg kan ikke se at der ikke er andre funktioner, om det så er kampen mod fattigdom eller forurening eller andet som kan tjene de samme formål.

RFH: Det er jo netop hvad RFIM foreslår…

NBP: Der er selvfølgelig noget i hele den tanke om fjendebilleder, men i sidste ende tror jeg ikke på den som den determinerende faktor for statens måde at legitimere sig på. Men der er nogle ideologer omkring præsident Bush der så 11.september som en mulighed for at mobilisere vælgere der ellers ikke var interesserede i udenrigspolitiske eventyr som det vi ser i Irak.

RFH: Lige som Pearl Harbour?

NBP: Ja, men World Trade Center havde efter alt at dømme ikke noget at gøre med Irak. Alligevel sagde Donald Rumsfeld, fire timer efter angrebet, at nu ville man gå efter Irak. Da man ikke kunne lave en forbindelse mellem Al-Qaeda og Irak, gik man væk fra det, men tog det symptomatisk nok op igen. Hvis ikke man sagde Al-Qaeda, sagde man Al-Qaeda-lignende organisationer. Ideen om at USA skulle blive sikrere af at gå i krig mod Irak er jo meget tvivlsom, for at sige det mildt.

Pax Americana

Jeg er ked af at sige det: Den verden du forestillede dig i starten af artiklen er ikke bare et produkt af din fantasi eller mine instruktioner; det er nogenlunde sådan, den verden vi lever i er skruet sammen. En verden, hvor USA og England ikke længere synes at være på hverken din eller min side; hvor du skal være på mærkerne når du læser avisen eller ser tv; hvor regeringer og deres forlængede arme ikke går af vejen for at udpege en fjende og ødelægge den, hjulpet på vej af en velsmurt propagandamaskine der sikrer befolkningens opbakning.

Det ville være rart ikke at tro på nogle af disse ting, men et minimum af research får illusionen til at briste. Har man først sat sig ind i USAs generalieblad over udenrigspolitiske ugerninger som dets engagement i Indokina, El Salvador, Guatemala og Panama; CIAs rolle i kidnapninger, dødspatruljer og kokainsmugling; indenrigspolitiske forhold som The War on Drugs, selvfinansierende politikorps og den private fængselsindustri, er der pludselig ikke så langt til RFIM. Rapportens konklusioner synes ikke at ligge langt fra den realpolitiske tænkning, præget af total foragt for den offentlige mening man for eksempel finder hos de storpolitiske tænketanke og strateger omkring den amerikanske regering. Og det er netop det ubehagelige ved den; hvad enten man opfatter den som satire eller the real thing, er den svær at ryste af sig. Den amerikanske regering og dertil knyttede organisationer har udsendt adskillige rapporter, der er lige så skræmmende som RFIM. For eksempel rapporten Rebuilding America’s Defenses, udgivet af en organisation der kalder sig noget så uhyggeligt som The Project for the New American Century. Folk som Donald Rumsfeld, Dick Cheney, Jeb Bush og Paul Wolfowitz, alle personer som nu indtager nøglepositioner i Bush-administrationen, er eller har været tilknyttet PNAC. Rapporten fra september 2000 er intet mindre end en plan for et overmægtigt, amerikansk imperium, hvis strategiske mål, med rapportens egne ord er ”At bevare Pax Americana.”

Uden på nogen måde at lægge fingrene imellem, fastslår rapporten at

”På nuværende tidspunkt har USA ingen global rival. Amerikas overordnede strategi bør rettes mod at bevare denne fordelagtige position så langt ind i fremtiden som muligt.”

Et mål som skal sikres ved

”at [USA må] bevare og udvide sin position som global leder ved at fastholde de amerikanske styrkers militære overlegenhed.”

PNAC-rapporten diskuterer også udviklingen af nye våben og ser frem mod fremtidens krigsførelse: ”For at bevare amerikansk militær overlegenhed i de kommende årtier bør Forsvaret eksperimentere aggressivt med nye teknologier og operationelle koncepter, og søge at udnytte den fremvoksende revolution inden for militære affærer.(…) Ammunition vil blive mere nøjagtigt, mens nye angrebsmetoder, elektroniske og ikke-dødelige kemiske, vil blive lettere tilgængelige. (…) Kamp vil sandsynligvis finde sted i nye dimensioner: i rummet, i cyberspace og måske i mikrobernes verden.”

Hvad den sidste sætning indebærer, tør jeg slet ikke tænke på. Lad os slutte med et citat fra PNAC-rapporten, der virkelig trækker tænder ud og som på sin egen morbide måde pludselig blev højaktuelt 11. september 2001:

”Ydermere vil transformationsprocessen[af militæret], selvom den medfører revolutionerende ændringer, sandsynligvis blive langstrakt i fraværet af en katalyserende, katastrofal begivenhed som et nyt Pearl Harbor.”

Pis.

Infobox:

Rebuilding America’s Defenses: www.newamericancentury.org

Report From Iron Mountain: www.davidicke.net/tellthetruth/research/iron1/html

National Security Strategy for the United Sates: www.whitehouse.gov/nsc/nssall.html

Strategic Energy Policy Challenges for the 21st Century: www.rice.edu/projects/baker/Pubs/workingpapers/cfrbipp_energy/energytf.htm

Nuclear Posture Review:www.globalsecurity.org/wmd/library/policy/dod/npr.htm

Anthony Grigor-Scott: www.biblebelievers.org.au

Noam Chomsky: Manufacturing Consent

William Blum: Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II

John Pilger: New Rulers of the World

Thomas Szasz: Our Right to Drugs

Leonard C. Lewin: Report From Iron Mountain

Tuesday, March 24, 2009

NO. 7, MARCH 2009


 "For more than a century, ideological extremists at either end of the political spectrum have seized upon well-publicized incidents to attack the Rockefeller family for the inordinate influence they claim we wield over American political and economic institutions. Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as "internationalists" and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure - one world, if you will. If that's the charge, I stand guilty, and I am proud of it." 
David Rockefeller, Memoirs, p. 405


Not for the people
The Good Mr. Rockefeller doesn't mince his words in the above paragraph. And if anyone knows about inordinate influence and secret cabals, it's him. Rockefeller was the founder of both the Council of Foreign Relations and the Trilateral Commisssion, both of which you can read more about in the links below. Since its beginning in 1954, he has also been on the steering committee of the secretive Bilderberg Group, whose yearly meetings are attended by heads of state, fortune 500 business leaders and media magnates for cozy weekends of informal discussions. In short, David Rockefeller is Mr. New World Order. When asked by journalist Benjamin Fulford in an interview last year wheter he believed in world government, Rockefeller cleverly replied, and I paraphrase: “I don't think I believe in a world government elected by the people of the world."
Thanks for clarifying that one for us, Dave.
For those of you who still remember Bernie Madoff, who has recently decided to take the fall for the entire collapsed pyramid scheme for which he is now being indicted, I have included a few links about him and Buzzy Krongard, former CIA executive director. Remember what Mike Ruppert said about Krongard in his 9-11 talk: “Wall Street is the CIA."

Links

CFR CONTROL OF THE MEDIA

BERNIE MADOFF'S RELATIONS TO BUZZY KRONGARD

MORE ON MR. KRONGARD

OBAMA'S TC APPOINTEES

ONE OF THE MOST DISTASTEFUL CORRUPTION CASES EVER

PAKISTANI OUTRAGE OVER U.S. INTELLIGENCE LEAKS

EUROEN ER IKKE VEJEN UD AF KRISEN

AS GOLD PRICES RISE, SPECULATIONS ABOUND


NO. 6, NOVEMBER 2008 - MUMBAI UPDATE


"Let one happen stop the rest!!!"
Mike Vreeland, in a note written in his jail cell prior to the 9-11 attacks. 

According to local police authorities, the attacks on Mumbai that were supposedly 'under total control' last night are now finally under control, the hostages have been released, and the last few remaining terrorists will soon be apprehended or killed. Time will tell. 
Meanwhile the media of the entire world have directed their attention on Mumbai, and interesting bits and pieces, facts, rumours and allegations are beginning to circulate around the web. Of interest are the Pakistan Daily articles here and here where you will find references to the Indian Military Intelligence officers who were accused of aiding Hindu terror groups in order to blame the Muslims and stir up racial hatred and war mongering against neighbouring Pakistan. 
The intelligence services carrying out terrorist attacks on its own soil? Sounds strange and despicable? Well, it is, but unfortunately this is not a unique incident. One precedent for this type of depraved and corrupted thinking can be found in Operation Northwoods, a memorandum by the U.S. Joint Chiefs of Staff regarding the usefulness of false flag terror attacks to be carried out against American targets to justify military action against Cuba. Substitute one word in the previous sentence and you will have something that sounds very much like... 
Oh. 
Go to page 10 and onwards of the Northwoods memorandum for the juicy details. Please take good notice of section 4 on page 11.


ENDS


Links below.

http://www.daily.pk/politics/politicalnews/8350-100-groups-in-a-war-against-india.html

http://www.daily.pk/politics/politicalnews/8352-the-mumbai-drama.html

http://64.233.183.132/search?q=cache:eIg2DbjWuDwJ:www.gwu.edu/~nsarchiv/news/20010430/doc1.pdf+operation+northwoods&hl=da&ct=clnk&cd=3&client=safari

http://www.fromthewilderness.com/free/ww3/01_28_02_vreeland.jpg

NO. 5, NOVEMBER 2008 - MUMBAI SPECIAL


ukendt.tiff


Multiple terror attacks in southern Mumbai - at least 100 dead, hundreds injured and counting

Follow the links below for news on this night's horrific terror attacks in Mumbai's tourist centre Colaba. As was the case with the Delhi blasts a few years earlier, the attacks target areas where foreigners are known to congregate, but 90% of the victims so far have been locals. All of this bloody mayhem goes on in the place where I have spent most of my time in Mumbai. On my table I have a folder with photos from this exact area that I took when I was there in April this year. My heart cries for all the people I know there and who are caught in this unbelievable chaos. And if experience serves us well, this incident will only fuel the already tense situation between ethnic and religious groups in the area. The targets so far have been the CST train station, Cama hospital, the Nariman House, Taj Mahal Hotel and the equally luxurious Oberoi on the other side of the harbour. Initial reports from Indian news sources tell us that apparently Hindustan Lever was having a large meeting of some sort with "bureaucrats and industrialists" at the Taj when gunmen stormed the building. Also Leopold's Café, a landmark on Colaba Causeway frequented by many tourists, has been attacked. As morning comes to Mumbai, hostage situations and gunbattles still rage in several places in the city, and the Taj is still in flames. However, a state representative of Maharashtra now claims to have "the situation under total control." The special forces of the police and the army have surrounded the three hotels, and live reports tell of ongoing rescue operations at these sites. The attacks have taken place in nine sites throughout the city. 
The Mumbai stock exchange, the airport and all schools and colleges have all been shut down until further notice.  
Responsibility for the attacks has been taken by a hitherto unknown group calling themselves the Deccan Mujahideen - the word Deccan referring to the geographical area of  Maharashtra state. The operation is rumored to have included many attackers who sought out foreigners, particularly U.S. and British citizens. The attackers are said to have come in from the seaside. So far, 9 attackers have been caught and 5 killed.
The head of the Mumbai anti-terror police squad was killed in gunbattle, as was 'encounter specialist' Salaskar, who has 80 confirmed kills of Mumbai gangsters under his belt. 9 other officers have been killed so far.


ENDS



Links

http://edition.cnn.com/

http://politiken.dk/udland/article603720.ece

http://broadband.indiatimes.com/toivideolist/3761413.cms

http://www.mumbaimirror.com/article/15/2008112620081126225737871602ddf01/Mumbai-under-seige-Maharashtra-under-red-alert

http://blog.foreignpolicy.com/node/10392

cnn.com/international

NO. 4, NOVEMBER 2008


"To put it in a terminology that harkens back to the more brutal age of ancient empires, the three grand imperatives of imperial geostrategy are to prevent collusion and maintain security dependence among the vassals, to keep tributaries pliant and protected, and to keep the barbarians from coming together."
- Zbigniew Brzezinski, The Grand Chessboard
"May you live in interesting times," an old Chinese curse says. These are indeed such times; interesting, fascinating, tumultous, cursed. Thus, I found it appropriate to begin this B&C newsletter with a quote befitting this decisive period. Old Zbig is a guy who knows his way around international affairs, so we should heed his words: His 1997 book includes many of the strategic considerations that were later included in the PNAC report written by the people who were soon to become part of George W. Bush's administration. It is interesting to note that Brzezinski's two sons Mark and Ian acted as foreign policy advisors to both presidential candidates in this year's U.S. elections. Is a divide & conquer strategy being applied that transcends the two-party system of America to prevent the barbarians, the sheeple - in the minds of the elite rulers, that's all the common people are - from achieving unity, or is this an inconsequetial fact? Keep a close eye on who gets appointed to cabinet and administration positions under the Obama presidency. His newly appointed treasury secretary for instance, is Timothy Geithner, who has a very interesting CV.
Below you'll find the usual links to pages you should bookmark, some interesting not-so-new news, and fresh leads to follow. Of particular importance on this list are the two links to the work of Mike Ruppert, author of Crossing the Rubicon, which is a damning exposé of the structure and mechanisms of American power and its consequenses. And those of you who choose to read the article on Licio Gelli may wonder who Roberto Calvi was, and why he was hung under Blackfriars Bridge in London in 1982 with stones in his pockets. Indeed you should.
I hope that this will keep you occupied & entertained until the next newsletter arrives.
Links below.

Goldman Sachs spends £7 billion on salaries and bonuses after receiving £6 billion relief package. More here.

Licio Gelli, head of the freemasonic P2 lodge, to appear on Italian TV:

RAND Corp. war proposal to jumpstart the U.S. economy:

Syria border attack by U.S. forces.

Mike Ruppert's blog is a must. Check in immediately to see his comments on the latest multi-billion-dollar Citibank bailout.

Mike Ruppert 9-11 conspiracy film. Thorough and well-reasoned.

Plausible Futures is a nice and informative page on technology that may come in hand as a bookmark.

New applications for technology: Ethical robots in the battlefield.



Sunday, March 22, 2009

NO. 3, SEPTEMBER 2008


"The powers of financial capitalism had another far reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements, arrived at in frequent private meetings and conferences. The apex of the system was the Bank for International Settlements in Basle, Switzerland, a private bank owned and controlled by the worlds' central banks which were themselves private corporations. The growth of financial capitalism made possible a centralization of world economic control and use of this power for the direct benefit of financiers and the indirect injury of all other economic groups."
 
Professor Carroll Quigley, in Tragedy and Hope: A History of The World in Our Time 

 Thus we begin this newsletter with a suitable quote from Quigley’s 1300-page must-read Tragedy and Hope, and we continue along the same lines: More updates on the current economic situation, as well as a local perspective on the skirmishes around the Afghan-Pakistan border. Also a link to military psychologist Lt. Col. Dave Grossman's site. Browse the forum for interesting threads and read some of his articles. Of particular interest are the ones on violence and media programming of children. This again ties in with Fritz Springmeier's revelations of mind control. Also very interesting is this article where you will find a text on the coming domestic deployment of US troops returning from Iraq.

To counteract all the gloomy stuff, here’s a feel-good moment caught on tape:

But if you only read one article from this list, this should be the one: 

Here you will find a nicely condensed presentation of much of the material relevant to understanding economics and power relations. Googling just about any name in the article will yield a lot of interesting info.

If you still want more, I suggest visiting http://worldreports.org/news , the website of International Currency Review, a specialized financial publication that helped bring some important aspects of this giga scandal to light. Their coverage is massive and well worth the read. But be advised that the best stuff is reserved for subscribers to the printed 300+ page issues. The texts on the site should only be seen as updates, extensive though they may seem.

Go to http://www.deepblacklies.co.uk/ for a thoroughly researched collection of e-books by David Guyatt. These provide much background info on these topics. The download and activation procedure for the e-books is explained on the site, but unfortunately only for Windows systems as far as I can tell.

You should bookmark all the pages I link to, as most of these will be useful later on. Also make an effort to save the files. There's no guarantee that they will be available forever.   

Spread the word.

MORE LINKS BELOW

 

*

SLAM. Slam. Slam. Slam. Like a scene from a gathering of Mafia dons, the doors of 30 black Lincolns slammed shut as their besuited occupants stepped out into a Manhattan downpour – and into a global financial storm.

*

America is Retreating Everywhere Except In Pakistan

TUESDAY, 16 SEPTEMBER 2008 11:01 WWW.DAILY.PK

Russia under the leadership of a nationalist like Vladimir Putin has deftly pushed back America. The Americans are tied up in Iraq and Afghanistan and their threats have more bluster than bite. This does not mean we go to war with Washington, which is still a superpower. It means that Pakistan, too, can deftly handle the cowboys. 

*

RUSSIA'S main stock market suspended trading today after plummeting more than 11 per cent, having lost more than half its value since May, as failing Wall Street banks caused panic on global markets.

*

Gold jumps $50 in 30 minutes.

*

As described previously by LEAP/E2020, the epicentre of the global systemic crisis is in the US, collapsing pillar of the global order. For this reason, the impact of this crisis is a lot more violent and enduring than anywhere else in the world. 

*

Mange bekymrede kunder og aktionærer i Amagerbanken aflagde i gårsdagens løb en visit i hovedsædet for at blive beroliget - eller for at trække sparepengene ud. Banken, der hylder sine solide danske rødder, frygtes at være bygget på kviksand

*

On September 11, 2001 the definition of National Security changed for most U.S. citizens. 


NO. 2, SEPTEMBER 2008

"Give me control of a nation's money, and I care not who makes her laws." 
Mayer Amschel Rothschild 
Today's newsletter is primarily concerned with the ongoing financial crisis and its repercussions. A teaser and a link can be found for each entry below. To sum the recent developments up in a few words: Lehman Brothers have just filed for bankrupcy in one of the biggest institutional collapses seen in a long time. In order to avoid doing the same, Merril Lynch accepted a preemptive $50-billion buy-out by Bank of America. Fritz Springmeier, a guy whose work you should look into, predicted in his mid-'90s book Deeper Insigths Into the Illuminati Formula (e-book found at www.scribd.com) that BoA would be the last bank allowed to crash when the bank crisis hit: "Bank of America is slated to be perhaps the only bank to survive the economic crash, when the Illuminati kingpins will allow their own banks to crash," he wrote on p. 94. We'll see if he's right.
Please note the mention of $455 trillion worth of derivatives in the NYC Reuters report. That is, ladies & gentlemen, $455.000.000.000.000 or appx. 2.400.000.000.000.000 DKR worth of imaginary wealth and fake, unsupported electronic and paper money floating around. No wonder the glass house collapses upon these greedy fools. 
The whole economic debacle of the last few years is a long, extremely complex story. For brief explanations of some of the important terms, see here & here.
I will write a resume of my research in this area. I've only been following the economic crisis for a few years, so I'm still learning. 
TODAY'S NEWS
Biological weapons delivered by cyborg insects. It sounds like a nightmare scenario straight out of the wilder realms of science fiction, but it could be a reality, if a current Pentagon project comes to fruition. 
*
Cat 4 hurricane heads for Wall Street
By Jay Bookman | Sunday, September 14, 2008, 05:55 PM
The Atlanta Journal-Constitution
The next 24 hours are going to be very interesting in the financial markets, to say the least. Lehman Bros., the nation’s fourth largest investment bank, is going down the tubes. The federal government is refusing — appropriately — to bail it out, and major private financial institutions have reportedly balked at trying to save it, afraid of being dragged down into the whirlpool themselves. 

*

NEW YORK (Reuters) - Major players in the $455 trillion global derivatives market rushed Sunday to scale back exposure to a potential bankruptcy filing by investment bank Lehman Brothers in a rare emergency trading session.

*

In a rushed bid to ride out the storm sweeping American finance, 94-year-old Merrill Lynch & Co. agreed late Sunday to sell itself to Bank of America Corp. for $50 billion. 
*
The Federal Reserve Board on Sunday announced several initiatives to provide additional support to financial markets, including enhancements to its existing liquidity facilities. 
*

Banking stocks fell across Europe on Monday after the dramatic overnight news of Lehman Brothers’ bankruptcy and Bank of America’s $50bn takeover of Merrill Lynch.

Frankfurt-listed shares of Wall Street banks lost ground sharply. Goldman Sachs fell 7.4 per cent to €101 and Citigroup was 8.1 per cent weaker at €11.90. 
*

USAs politikere sender et kraftigt signal til de kriseramte amerikanske banker: I skal ikke tro at vi redder jer, når I kommer i krise.

Den store amerikanske investeringsbank Lehman Brothers er på vej mod konkurs her til morgen. Massive tab udløst dramatiske fald i aktiekursen i sidste uge og sendte banken i gulvet. 

*

NEW YORK - As the outlook for Lehman Brothers dimmed Sunday, U.S. and foreign banks were pressed to create a plan aimed at inoculating the global financial system against the investment bank's failure, a top investment banking official said.